Seida Sohrabi Radikalismi ei palvele ketään

Al-Taeen on aika myöntää tai kieltää kirjoittaneensa Facebook-kirjoitukset

Kurditaustainen entinen demarivaikuttaja Anter Yasa kirjoitti muutama viikko sitten blogissaan kovia syytöksiä Uudeltamaalta kansanedustajaksi valitusta sillanrakentajaksi tituleraatusta Hussein Al-Taeesta. Al-Taee tunnetaan työstään Martti Ahtisaaren perustamassa Crisis Managmenet Initiative (CMI) -konfliktinratkaisujärjestöstä. CMI:n arvot ja ajamat asiat ovat täysin ristiriidassa niiden törkeiden Facebook-kirjoitusten kanssa, josta Hussein Al-Taeeta nyt syytetään. Ei voi olla rauhanvälittäjä kun samaan aikaan haukkuu ja herjaa valtioita ja kansanryhmiä. Tuore kansanedustaja on esimerkiksi myöntänyt rinnastaneensa Israelia ja Isisiä toisiinsa.

Syytökset ja kuvakaappaukset ovat sen verran järkyttäviä ja raskauttavia, että kansan valitseman Hussein Al-Taeen olisi syytä avata taustoja rienaaville kirjoituksilleen paremmin. Olin 7v sitten vihainen ja eri ihminen ei yksinkertaisesti riitä selittämään räikeitä kirjoituksia. Jos et ole tehnyt mitään väärää ja kuvakaappaukset ovat tekaistuja niin ei ole vaikeaa sanoa, en kirjoittanut niitä.

Näiden eri tapausten ilmetessä ei voi ajatella muuta kuin sitä sinisilmäisyyttä, josta olen aikaisemminkin kirjoittanut. On selvää, että Hussein Al-Taeeta on suojeltu ja täten asiasta noussut kohu vasta vaalien jälkeen, kun tapausta on alettu perkaamaan. Ei voida suojella jotakuta vain, koska tämä ei kuulu kantaväestöön. Jokainen ihminen on tasavertainen hyvässä ja pahassa. Jokaisen on vastatta sanoistaan ja teoistaan. Myös Hussein Al-Taeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

36Suosittele

36 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hyvä, että pidät asiaa esillä. Anter Yasa on ilmeisesti suljettu täältä pois, syytä en tiedä.

Joku ”Venhola” on esittänyt Twitterissä, että al-Taeen postauksista otetut kuvakaappaukset ovat väärennöksiä, koska niissä oleva Facebookin profiilikuva on otettu vasta vuonna 2015 ja kuvakaappauksia on jo vuodelta 2012.

Tarkistin asian hiljattain profiilukavansa muuttaneen ystäväni sivustolta. Kuva on muuttunut kaikissa postauksissa siinä nyt vaihdetuksi, myös joka ainoassa vuonna 2012 tehdyssä. Eli Venholan tai whoever väite ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän SeSo kuva
Seida Sohrabi

Samaa olen huomannut omissa julkaisuissani. Eli aikaisemmin kirjoitetun profiilikuva muuttuu tuoreimmaksi. Toisin sanoen tuore kuva (otettu esim.2018) siirtyy 2012 kirjoitetun paikalle.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse tunnen maahanmuuttajia lähi-idästä, jotka ovat maininneet osuvasti Suomalaisten sinisilmäisyydestä ja monen sieltä tulleen ihmisen ulkokultaisen kuoren alla olevasta todellisuudesta.

Itse ymmärsin vasta v.2015 mitä he tarkoittivat. Kyse on lähi-idän konfliktien rantautumisesta Eurooppaan.

SDP näyttää hyysäävän rasistia.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Pyysi anteeksi SDP:ltä, sai anteeksiannon Rönnholmin mukaan. Olisiko seuraavaksi syytä pyytää anteeksi myös Martti Ahtisaarelta ja CMI:ltä? Antisemiitti on tahra ko järjestön kilvessä.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Asia on jo käsitelty CMI puolesta

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Niinhän se aina menee. Ensin annetaan täysi tuki ko. henkilölle. Sitten "käsitellään" asia ja sanotaan että asia on käsitelty, piste.
Seuraavaksi tulee yleensä ilmoitus ko. henkilöltä että hän eroaa "perhe- tai muista" syistä ja että eroaminen tapahtuu täydessä yhteisymmärryksessä. (CMI:n kanssa)

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

On niissä kuvakaappauksissa pieniä epäselvyyksiä, Mikko Gustafsson kirjoitti perjantaina HS:n jutussa näin:

"Kuvakaappaajaksi ilmoittautunut kertoi, että oli ottanut kaappaukset al-Taeen sivuilta 99 prosentin varmuudella vuonna 2016. Tarkka ajankohta oli hänen mukaansa kesä.

Kertomuksesta löytyi särö. Kuvissa näkyvä al-Taeen profiilikuva ja yhden kommentoijan kuva oli ladattu Facebookiin ensi kertaa syksyllä 2016 ja erään toisen kommentoijan vasta vuonna 2017. On mahdotonta, että kuvakaappaukset al-Taeen Facebook-seinältä olisi otettu ennen kuin profiilikuvat on ladattu palveluun."

"Kuvakaappaajaksi esittäytynyt henkilö on erillisten kysymysten jälkeen täsmentänyt, että kuvat olisi otettu kahdessa erässä: ensimmäiset vuonna 2016 ja toiset vuonna 2017. Taustatarinan epäselvyys on silti estänyt kuvien julkaisun."

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006084198.html

Toivottavasti poliisitutkinnassa paljastuu totuus Al-taeen kirjoituksista. Olen ihan samaa mieltä siitä että Al-taeen pitäisi sanoa ihan suoraan miten asia on. Epämääräiset selitykset eivät enää mene läpi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

On helppo veikata että hän on saanut neuvoja lakimieheltään.

Hänen ei kannata sanoa mitään ennen kuin varmistuu ettei poliisi aloita rikostutkintaa. Vielä senkin jälkeen kannattaa odotella että viimeisimmätkin kirjoitukset vanhentuvat rikosoikeudellisesti. Sitten voi ottaa kantaa ja kertoa miten hän oli vihainen aikanaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Valitettavasti sitä sinisilmäisyyttä riittää muslimien suhteen juuri vihervasemmistossa, senhän huomaa ihan näiden muutaman viherpunaisen kommenteistakin jotka täällä käy. Jos nyt joskus itse olin sinisilmäinen, niin viimeistään Tukholman lähiöissä asuessani se kyllä tehokkaasti häipyi. Mielestäni muslimit ovat todella hyviä esittämään jotain muuta kuin mitä ovat, jos siis tarvis vaatii, he osaavat olla vakuuttavia ja naiivit menee äkkiä vipuun.

Rinne sanoi telkussa että al-Taee on anteeksi pyytänyt ja homma on sillä selvä, aika uskomatonta jos juttu unohdetaan tuosta vaan. Ei taida Rinteen "arvo pohja" enää pitää.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Rinne sanoi telkussa että al-Taee on anteeksi pyytänyt ja homma on sillä selvä, aika uskomatonta jos juttu unohdetaan tuosta vaan."

Älä pelkää, ei varmasti pääse unohtumaan, siitä media (varsinkin sosiaalinen media) pitää huolen. Rinne joutuu vastailemaan al-Taeen kirjoituksia koskeviin kysymyksiin vielä pitkään. Niistä kirjoituksista on ainakin yksi tutkintapyyntö tehty joten homma on vasta aluillaan.

Ja kun olet sitä mieltä että anteeksi pyyntö ei riitä niin mitä Rinteen ja SDP:n pitäisi tehdä?

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Tietysti ilmoittaa, että juttu tutkitaan juurtajaksain.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #19

Meinaatko että SDP tutkisi jutun paremmin kuin poliisi? Ainakin Vesa Levonen on tehnyt asiasta tutkintapyynnön ja luotan tässä asiassa poliisin kykyihin suorittaa tutkinta asianmukaisesti. Ei taida SDP:llä olla ihan vastaavia taitoja ja resursseja tutkintaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #28

SDP:n tiedottaja sanoo Jerusalem - postin haastattelussa että "Me emme hyväksy minkäänlaista antisemitismiä".
Kuitenkin Al-Tsaee hyväksyttiin SDP:n Eduskuntavaaliehdokkaaksi.
Tässä ei liene mitkään selitykset ja "tutkimukset mitään miksikään muuta?

https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Finnis...

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #29

Luuletko ihan oikeasti että puolueet tutkivat ehdokkaaksi pyrkivien taustat niin tarkasti että vuosia vanhat sosiaalisen median kirjoituksetkin kaivetaan esiin? Älä nyt höpötä. Yksikään puolue ei tee sellaisia tarkistuksia ehdokkaistaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #36

Eihän SDP:n olisi tarvinnut muuta kuin lukea lehtiä.
Al-Taeen taustoistahan oli tietoa jo joskus marraskuulla.

Tiedätkö että yksikään puolue ei tee tarkistuksia.
Itse satun tietämään kuinka tarkkaan puolueet, varsinkin varteenotettavat, valitsevat ehdokkaansa.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #37

"Eihän SDP:n olisi tarvinnut muuta kuin lukea lehtiä.
Al-Taeen taustoistahan oli tietoa jo joskus marraskuulla."

Voi olla. Omaan tietooni asia tuli vasta Anter Yasan blogien myötä.

"Tiedätkö että yksikään puolue ei tee tarkistuksia.
Itse satun tietämään kuinka tarkkaan puolueet, varsinkin varteenotettavat, valitsevat ehdokkaansa."

Eduskuntaan nousi ensikertalaisina sellaisiakin rötöstelijöitä että herää kysymys onko tehty yleensäkään minkäänlaisia taustaselvityksiä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #39

En tiedä, ketä Pasi Karhunen tarkoittaa, mutta minä sanon esimerkkinä Ano Turtiaisen.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #39

Jukka Mäkynen: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/perussuomalain...

Väisälä mainitsikin jo Turtiaisen. Esimerkkejä löytynee muistakin puolueista jos jaksaa kaivella.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #28

En meinaa, vaan vastasin siihen miten Demareiden olisi pitänyt vastata, tottakai se tutkimus tehtäisiin poliisiviranomaisilla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Merkittäväähän tässä jutussa on myös se, että nämä rumat somen kirjoitukset ovat olleet kaikkien nähtävillä, jo sillon, kun al-Taeeta kansanedustajaksi kosiskeltiin. Kun nuo kirjoitukset tiedettiin, niin oikeastiko julkaistu juutalais - ja homoviha olivat olankohautuksella sivuutettavia pikkujuttuja tulevalle uljaalle kansanedustajalle.

Sosiaalidemokraattien hyväntahtoisuudella ei ole lainkaan pohjaa.

Käyttäjän petrikaivanto1 kuva
Petri Kaivanto

On uskomatonta seurata kaikkien eri tahojen kiemurtelua tässä asiassa. Pitäisi olla jokaiselle vähänkin lukutaitoiselle selvää, että Lähi-idän monimutkaisessa konfliktissa USA, Saudi-Arabia, Israel, ISIS/Daesh/Al-Qaeda ja NATO ovat enimmäkseen samalla puolella. Se on se "Läntinen Arvopohja". Syyrian "sisällissota" on enimmäkseen tuontitavaraa, samoin oli Libyan tuhoaminen.

Al-Taeen lausuntoihin ja taustaan liittyy paljon muuta huolestuttavampaa kuin tämä "Israel = ISIS" -rinnastus, jonka väittäminen "antisemitismiksi" on melkoista älyllistä epärehellisyyttä. Tässä esim. on jotain kättä pidempää, osa voi olla humpuukia, mutta eiköhän israelilaisissa lähteissä ja YK-raporteissa ole totuudenkin siementä:

https://threadreaderapp.com/thread/111379689391245...

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Ei Al-Taeella ole mitään anteeksipyydettävää ainakaan Israelin suuntaan. Israel on käyttäytynyt Isiksen lailla palestiinalaisia kohtaan eikä ole väärin kutsua Bibi Netanjahua sotarikolliseksi. Israelin arvostelu EI ole antisemitismiä, vaikka Israel aina niin väittää, yrittäen tehdä itsestään uhria.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onko kommentoija Benjamin Netanyahun hyväkin ystävä, kun käyttää tästä lempinimeä?

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Isrelissa käytetään Bibiä usein, ja sitä käyttävät myös USA:n Israel-fanit.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Faniksi kirjoitat ystävästäsi oudosti.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä Vastaus kommenttiin #23

Mitä vikaa "Bibissä" on? Se on nopea kirjoittaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Jokainen ihminen on tasavertainen hyvässä ja pahassa. Jokaisen on vastattava sanoistaan ja teoistaan. Myös Hussein Al-Taeen."

Yhdyn tässä kirjoittajan näkemykseen myös mahdollista esitutkintaa odotellessa.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Al-Taee ei ole tehnyt mitään rikosta, joten esitutkintaa ei tarvita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Siitä päättää poliisi, ilmoitus on tehty.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä Vastaus kommenttiin #22

Vai pannaan poliislaitos tutkimaan. Ehkä niillä ei ole muita kiireitä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Juu, poliisi ottaa nykyään kuulemma vakavasti tuollaiset vihapuheet.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#21:
Tuo tutkimattakin tiedämme taitaa olla sinun omaa yksityistä tulkintaasi.

Rikoksen esitutkinnassa poliisi selvittää onko tapahtunut rikos, sen teko-olosuhteet ja keitä asia koskee. ... Tutkinnanjohtaja päättää esitutkinnan aloittamisesta, tutkinnan laajuudesta sekä tutkinnan lopettamisesta. ... Poliisin on toimitettava esitutkinta, kun on syytä epäillä, että rikos on tehty. Poliisi on velvollinen toimittamaan esitutkinnan ilman aiheetonta viivytystä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"En ole ihan varma, tiedänkö nytkään, kuka Janus Putkonen on, mutta en allekirjoita hänen ajatuksiaan. Koen hänen ajattelumaailmansa hyvin ongelmallisena ja vastenmielisenä." (Al Taee Janus Putkosesta SS 18.4)

"Tuotin vuosien ajan pitkäjänteistä Lähi-idän tilanteen geopoliittista seurantaa ja laajapohjaista uutistuotantoa, jossa al-Taee oli pitkähkön ajanjakson mukana Lähi-idän asioiden asiantuntijana. Ilman palkkaa tai korvausta, siis vapaaehtoisena kansalaisjournalistina ja uutisblogistina... ...Hussein al-Taee ei koskaan sanonut minulle ”näkemiin ja hyvästi”. Eräänä päivänä hän ”katosi” ja sittemmin kuulin, että hän oli saanut jonkin virallisen työpaikan ulkopoliittiselta puolelta. Al-Taee siis siirtyi ”globalistien leiriin” ja on selvää, ettei silloin tueta geopoliittisesti maailman multipolarismia ja lännen haastajia... ...En kanna hänelle kaunaa, enkä ole loukkaantunut tai suuttunut, vaikka hän yrittääkin pyristellä irti yhteistyöstä kanssani." (Janus Putkonen Al Taeesta MV 21.4)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tollasilla kirjoituksilla on mahdollista päästä jopa puloueen puheenjohtajaksi.

Hyvin on Halla-ahonkin pärjännyt, vaikka ei mitään kadukaan, ja on korkeimmassa oikeudessa tuomittu.

Hyvä mahdollisuus olla joskus demarien puheenjohtaja, kunhan vain ei sano mitään. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

En usko, että SDP:n puheenjohtajaksi tämä al-Taee koskaan nousee mutta puolueloikan jälkeen saattaa jonain päivänä hyvinkin olla oman Vasemmistoliittosi uusi johtaja.

P.S. Toki voi olla mahdollista, että itse puolestasi olet tuolloin palannut Perussuomalaisten äänestäjäkuntaan.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#14

Al-Taee :n väitetyistä kirjoituksista on muodostumassa Suomelle ja SDP :lle Halla-ahon tuomioon johtanutta kirjoittelua suurempi mainehaitta, valitettavasti.

https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Finnis...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Jos seuraava USA:n presidentti (2020) sattuukin olemaan demokraatti, niin plussaahan tuo on että Suomen hallituspuolueessa (SDP) on islamisti, toisin Iranin poliittista islamia kannattava, mutta kuitenkin Israelin ja juutalaisia vihaava, heh. Suhteet voi jopa nousta huippusuhteiksi ....

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

Älä jauha skeidaa.

”Why do Jews usually vote Democratic? It’s in their DNA”

https://njjewishnews.timesofisrael.com/why-do-jews...

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä Vastaus kommenttiin #31

Al-Taee ei ole islamisti vaan sekulaari. Israelin arvostelu ei ole juutalaisvihaa tai antisemitismia.

Israelin toimia on lupa arvostella ilman että arvostelijaa syytetään antisemitistiksi. Ei ole juutalaisvastaisuutta esimerkiksi muistuttaa Israelin väkivallasta Libanonissa 2006, jolloin se tappoi 4 YK-tarkkailijaa, mukana Suomen Jarmo Mäkinen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #33

Israelin politiikkaa saa arvostella - ja arvostelua pääosin vasemmalta myös roimasti tulee. Eihän siinä mitään.

Mutta:

"According to a screenshot by Yasa and reviewed by the Post, al-Taee wrote about Facebook founder Mark Zuckerberg in 2012, saying, “Jew doing what a Jew does best. F***s up everybody to gain everything.”
"

Mikäli mm. tuo on totta, niin juutalaisvastainen rasistihan hän on ainakin ollut. Sitä en tiedä onko vieläkin.

Enemmän olen kyllä huolissani siitä onko hän kovastikin venäjämielinen.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Hei Seida,

olen tutkinut sinua ja vaikutat sympaattiselta ja sanavalmiilta naiselta.

Voisitko ottaa minuun yhteyttä kun haluaisin sinun kanssa puhua?

En löytänyt yhteystietojasi mistään.

Aiheeseesi liittyen:

"Hussein al-Taee myöntää kuvakaappaukset Facebook-kirjoituksista aidoiksi"

https://yle.fi/uutiset/3-10759596?origin=rss

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Harmittaako, kun absoluuttisesti kaikki mahdolliset asiaan liittyvät kysymykset on nyt ryhdikkäästi selvitetty:

https://www.rauhantaee.fi/blogi/hussein-al-taeen-a...

Tämä kaveri on henkisesti päätään pitempi kaikkia niitä salaliittoteoreetikkoja, jotka häntä vastaan innokkaimmin ovat hyökänneet.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä pitää kummastella näitä, joiden mielestä ihminen ei voisi tai saisi muuttua ja kypsyä ihmisenä.

Onko perusteena koulukiusaamistyyppinen touhu? Kiva hakata hakattua? Onko kiusaamisen syynä etninen alkuperä? Vai mikä tekee siitä niin hauskaa huvia?

Ja saman kysymyksen voisi esittää medialle.

Moni täälläkin vetoaa Allah-ahoon. Hän ei kuitenkaan ole katunut eikä pyytänyt mitään anteeksi. Eikä siis muuttunut ja kypsynyt ihmisenä, vaikka on olennaisesti merkittävämmässä poliittisessa asemassa kuin rivikansanedustaja al-Taee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset