Seida Sohrabi Radikalismi ei palvele ketään

Jos Suomi olisi mies

Oli talvinen alkukevät, kun tapasin Suomen. Suomessa oli runsaasti lunta ja ensimmäinen kohtaaminen herra Suomen kanssa oli miellyttävä. Suomi tarjosi lunta, jota näin elämässäni ensimmäisen kerran ja herra päästi liukumäkiin ja keinuihin, mikä oli lapselle parasta elämässä. Maistoin eri ruokia, tutustuin uusiin ihmisiin, pääsin kouluun ja mitä tärkeintä herra Suomi opetti minulle suomea. Toki herra Suomi teki selväksi jo hyvin varhain, että oli myös minusta itsestäni kiinni kuinka hyvin opin kieltä ja sain ystäviä. Hän teki minulle myös  selväksi, että kaiken vapauden kanssa tuli vastuu.

Herra Suomi oli mukava, ystävällinen, antelias ja oikeudenmukainen mies, joka puhui usein tasa-arvon ja koulutuksen puolesta, minne ikinä meninkään. Ala-asteella herra Suomen sanat jäivät ajoittain taka-alalle ja välillä tuntui, ettei hän pitänyt puoliani. Hän ei tuntunut pitävän puoliani erityisesti urheilullisuuteeni liittyen silloin kun hän antoi vanhempani päättää puolestani ilman, että herra Suomi oli miettinyt mikä oli minun parastani. Tuntui juuri silloin pahalta, kun hän piti kulttuurini ja uskontoni puolta minun tietämättä mikä tuo kulttuurini ja uskontoni oli. Viesti oli kuitenkin selvä, herra Suomi salli tiettyjä asioita uskonnon ja kulttuurin nimissä ja se pahoitti mieltäni.

Kulttuurin ja uskonnon varjolla asioiden kieltäminen jatkui yläasteelle mentäessä. Aikana, jolloin aloin ymmärtämään, kuka olin tai mistä tulin. Nämä sallimiset, jossa koin, että suvaitsevaisuus oli mennyt liian pitkälle eivät koskettaneet nimenomaan minua vaan muita ihmisiä ympärilläni. Yhteiskunnallisen aktiivisuuteni ja vapaaehtoistyöni myötä aloin ymmärtämään, että herra Suomi kykeni olemaan sinisilmäinen ja harhaanjohdettavissa, sillä hän oli hyväntahtoinen ja oikeudentuntoinen mies, joka halusi hyvää muille. Juuri silloin koin, että Suomen kanssa on käytävä dialogia tästä. Suomi on saatava ymmärtämään, että hyvään pyrkiminen voi tuottaa nimenomaan pahaa tai huonoja tuloksia.

Suomi on liian tärkeä, liian arvokas ja liian hyvä ollakseen totta. Hänessä on kaikki ainekset, vaikka kukaan ei täydellinen olekaan. Suomi syntyi 100 vuotta sitten ja tuon sadan vuoden aikana se on joutunut kamppailemaan useampaan kertaan selviytyäkseen. Sitä on halveksittu, sen päälle on syljetty ja kiusaamisia on ollut enemmän kuin mitä kukaan voi sietää. Sen koettelemukset ovat olleet ankaria, haasteet ovat olleet sille niin kovat, että on lähes ihme, että herra pysyy kahdella jalallaan pystyssä 100 vuoden jälkeen.

Kurdina minulla on suuri kunnioitus herra Suomea kohtaan. Suomi varmasti tietää, että kurdit ovat maailman suurin kansa ilman omaa valtiota. Ollessaan nuori Suomi joutui taistelemaan säilyttääkseen suvereniteettinsa. Kurdistan on joutunut taistelemaan olemassaolostaan. Se ei ole nähnyt itsenäisyyden päivää, mutta tietää mitä se on, kun ei ole itsenäinen. Suomi oli kiltti ja vieraanvarainen kun antoi minulle toisen kotimaani. Herra Suomea saan kiittää siitä, että saan olla vapaa ja saavuttaa sitä mitä haluan. Ottamatta keltään pois.

Suomi on esimerkillinen mies, joka tarjoaa turvaa ja rauhaa. Vaikka hän ajoittain onkin sisäänpäin kääntynyt eikä osaa kehua itseään, totuus on, että harva vetää hänelle vertoja. Jos Suomi olisi mies, naisin hänet. Se on herra Suomi, jos joku, jonka kanssa on hyvä tulevaisuutta rakentaa. Onnittelen herra Suomi sinua ja kiitän sinua nöyrästi. Pidä mielessä, että maailma puhuu sinusta. Samaan aikaan kun se kadehtii sinua. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tommi O. Pälve

Tämä oli piristävä kirjoitus. :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mutta miten kauan herra Suomi pysyy herra Suomena? Herra on niin sinisilmäinen että uskoo jokaista ja tekee jokaiselle hyvää
Ilman yhtäkään itsekästä tekoa.. Mietitään yhdessä miten kauan Herran mieli ja keho kestää kun hän keskittyy vain muihin eikä itseensä ollenkaan..

Tee pieni koe ja elä viikko että ettet ajattele itseäsi vaan pelkästään muita. Ja katso miten käy. Tämä testi ei ole pelkästään sinulle vaan kaikille jotka tämän lukee .

PS. Kiitos hyvästä blogista :)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Päiväkin riittää siihen, että tili tyhjenee ja itsellä alkaa olla nälkä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tähän voi vielä lisätä sen ettet kerro kokeilusta kenellekkään,vaan ihmisten pitää itse se huomata, ja lähteekö sana leviämään, että täällä on tälläinen tyyppi jonka kanssa kannattaa "kaveerata"!

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Ihan kiva kirjoitus.

Suomi menetti itsenäisyytensä 1995, liityttyään Euroopan Unioniin. On päivänselvää, että EU hanke on paljon muutakin kuin kaupallinen. Kaikki valtiot jotka ovat EU:ssa myös kuuluvat Euroopan Unioniin, joka on valtioliitto.

Suomea on todellakin rakennettu hiellä ja verellä ; ja nyt Suomi tuhotaan mammonalla. Raha vaikuttaa kaikkeen, se tuhoaa tiedettä, se tuhoaa terveyttä, se on kaiken valheen takana, se tuhoaa ihmisen arvon. Raha joka on velkaa, sulkee pois vaihtoehdot. Mikään mitä raha ei hyväksy, ei tule esille , koska sillä ei ole areenaa missä esiintyä. Siksi meitä vaivaa iänikuiset samat sairaudet, koska ne tuottavat miljardeja osakkeensijoitajille. Kukaan ei halua tuottavista sairauksista eroon ja puhun tässä nyt vain ihmisen psyykkisitä ja fyysisitä sairauksista, en ihmisen paatuneesta ja ahneesta, erittäin sairaasta sisäisestä luonteesta, joka aiheuttaa kaiken tämän pahan; että me etsisimme itsellemme uutta planeettaa, vaikka emme kykene asumaan yhdessä edes tällä yhdellä. Kerron salaisuuden; sellaista planeetta EI OLE; EIKÄ TULE. Joten vastuu täytyy kantaa vain tällä Telluksella, joka meille on annettu.

Globaalissa maailmantaloudessa me emme voi halventaa ns. valuuttaa vaan joudumme leikkaamaan kaikesta. Työpaikkoja leikataan ja niihin tarvitaan halpaa työvoimaa.

Tasavallan presidentti puhuu EU:n arvoista. Mitkä ovat EU:n arvot. Hirvittää, jos Tasavaltamme presidentin arvot ovat samat kuin EU:n arvot.

Ps. nöyryys on oikea hyve, sitä en kirjoituksestasi löytänyt. Ehkä oli väärin lukea myös rivien välit.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Jussi K
Ei Suomen itsenäisyys ole mennyt euun takia ja seon voimissaan vieläkin v 2017 .
Nyt juhlimme huomenna sata vuotista itsenäisyyspäivää.
Onkelmia on ollut viime vuodet ja ne jatkuu vielä mutta emme toki siinä ole ainoita maailmassa jossa sodat jatkuu liiankin suurella mitalla terv tepivaari

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta herra Suomi muuttui periaatteellisesta ja suhteellisen lujasta nuoresta miehestä läskiksi, ahneeksi ja rappeutuneeksi itsensä kadottaneeksi dementoituneeksi pelkuriksi, jonka kuolemaa perilliset kyttäävät samalla kun kilpaa myyvät huijaamaansa ennakkoperintöä ja jota puhelinkauppiaat ja helppoheikit kusettavat typeriin diileihin.

Avuttomassa tilassa ollessaan hänen sisäelimensä viedään, jauhetaan rehuksi ja syötetään sioille. Elinten tilalle asennetaan ideologisista syistä ja parhaan tarjouksen (tai lobbauksen) perusteella huonosti toimivia ja kalliita koneita, joiden suunnitteluun on käytetty herra Suomen rahoja ja joiden ylläpidosta maksetaan yksityiselle osapuolelle. Se, mitä ei korvata koneilla, korvataan erilaisilla yhteensopimattomilla elimillä, joiden takia herra Suomi joutuu syömään ikäviä sivuoireita aiheuttavia - ja luonnollisesti kalliita - hylkimisenestolääkkeitä.

Herran sukulaiset lukevat hienosti taitetuista brosyyreista, että se on "fantastista"; Parempi kuin mikään ikinä. He nyökyttelevät toisilleen, sillä miksi kukaan tekisi noin hienoa brosyyria, ellei siinä kirjoitettu olisi totta?

Lopulta hän kuolee valveuneksiessaan jonkun muun unelmia omassa paskassaan ilman että ketään oikeastaan kiinnostaa. Rahat ovat menneet ja raha oli ainut syy, miksi hänestä kukaan oli kiinnostunut. Hänet haudataan vastaavan talouskomissaarin siunatessa hänet lepoon. Haudalla tanssitaan pikavipein maksetuilla kengillä, sillä kansallisvaltiot, jollainen herra Suomikin oli, ovat jälkipolvien mielestä syypäitä kaikkiin maailman ongelmiin.

"Maailma on taas vähän parempi paikka", he ajattelevat kadehtiessaan kaikkea muuta.

Käyttäjän attekaleva kuva
Atte Kaleva
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää!

Reko Kauranen

Hyvä kirjoitsu. Toivon kuitenkin kun puhuit uskonnon varjopuolista ettet tarkoittanut kristinuskoa. Voihan olla kristityn nimissä kulkevia, jotka eivät käyttäydy profeettansa Jeesukse n ohjeiden mukaisesti. Siksi Suomessa on hyvä olla, koska täällä tuo kristinusko on vaikuttanut tähän kulttuuriin.

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Hyvä kirjoitus ja hienoa, että olet päässyt osaksi yhteiskuntaa ja Suomea. Korjaisin kuitenkin sen, että Suomi ei ole syntynyt satavuotta sitten, vaan se on ollut olemassa jo ennen kuin saimme Itsenäisyyden, tosin Ruotsin ja Venäjän vallan alla.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Hieno kirjoitus, Seida. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Vahinko, että ”suvaitsevaisuuden” nimissä et saanut harrastaa urheilua toivomallasi tavalla. Tällaisissa ja monissa muissa asioissa on varmaankin edelleen syytä etsiä mahdollisuuksia kotouttamiseen, jotta kaikilla olisi edellytykset nauttia oikeuksista, joita Suomi voi tarjota.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset