Seida Sohrabi Radikalismi ei palvele ketään

Suomen harkittava kansalaisuuden viemistä terroritekoihin syyllistyneiltä

Isis on menettänyt alueita Irakissa ja Syyriassa. Merkittäviä kaupunkeja on saatu takaisin Isikseltä ja siviilejä on pelastettu orjuudesta ja kurjuudesta. Isiksen päämaja Raqqa on vallattu takaisin. Se minkälaista elämä on ollut Isiksen vallan alla, selvinnee meille paremmin tulevaisuudessa. Jo nyt tiedämme, että järjestö on harjoittanut mitä epäinhimillisintä politiikkaa; Lapset ovat todistaneet isänsä teloitettavan ja veljet kuulleet siskonsa myytävän seksiorjiksi. Elämä Isiksen kalifaatin alla on uskomattomampaa kuin julminta väkivaltaa sisältävä dekkari.

Eurooppaan on saapunut takaisin Isiksen alueelle vapaaehtoisesti lähteneitä miehiä, naisia ja näiden lapsia. Euroopan maat miettivät kuumeisesti kuinka sopeuttaa nämä ihmiset jälleen osaksi yhteiskuntaa. On toiveajattelua ja sinisilmäisyyttä kuvitella, että näistä ihmisistä ei olisi vaaraa ja että heidät voitaisiin tehdä vaarattomiksi. Tarvitseeko Turun puukotuksen olla varoittava esimerkki siitä mihin Suomen ei pitäisi ryhtyä päättäessään leikkiä tulella?

Suomi valmistelee Syyriasta palaaville sopeutusohjelmaa. Tarkoituksena on saada palaajat jälleen yhteiskuntakelpoisiksi. Olen vähintään varovainen kannattamaan sopeutusohjelmaa. Varmasti löytyy niitä, jotka voidaan jälleen korjata yhteiskuntakelpoisiksi, mutta voiko Suomi ja sisäministeriö taata, että sopeutumisprosentti olisi 100? Kuka ottaa vastuun siitä kun kaikki ei menekään kuten oli toivottu? Näiden asioiden kanssa pitää olla tarkka. Meidän täytyy pystyä vakavasti miettimään kansalaisuuden viemistä niiltä, jotka ovat päättäneet liittyä äärijärjestöihin, lähteneet maasta ja nyt pyrkivät takaisin Suomeen. Ehdotus voi kuulostaa ankaralta, mutta niin on Isiksen ideologiakin, jonka perässä ihmiset ovat vapaaehtoisesti lähteneet. Olkoon kansalaisuuden vieminen samalla varoittava esimerkki.

Palaajat ovat hyvin todennäköisesti nähneet julmaa väkivaltaa ja kenties itse harjoittaneet sitä. Samalla heille on päivittäin syötetty ääri-islamilaista ideologiaa. Rikollisia tullaan rankaisemaan, mutta voidaanko olla varmoja, että kaikki rikolliseen toimintaan osallistuneet ovat tiedossamme? Vuoteen 2015 mennessä Suomeen oli palannut kymmeniä sota-alueelle lähteneitä radikalisoitumisvaarassa olevia henkilöitä. Asetellaan kysymys toisella tavalla: Pitäisikö natsien riveihin lähteneitä radikalisoitumisvaarassa olevia aikuisia ottaa takaisin? Ihmisiä, jotka ovat saattaneet osallistua kansanmurhaan.

Tekoja seuraa aina vastuu. Tämä koskee niin Syyriaan terroristisiin tarkoituksiin lähteneitä kuin Suomeakin. Meidän on kannettava vastuu Suomen turvallisuudesta ja turvallisuutta ei edistä se, että otamme vastaan terroristisiin järjestöihin liittyneitä mahdollisesti väkivaltaisia yksilöitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Koskeeko ehdotuksesi myös esimerkiksi PKK:n taistelijaksi lähteneitä? PKK on luokiteltu Euroopassa terroristijärjestöksi.

Marko Parkkola

Ehdotan että ehdotukseen lisätään myös Antifan jäsenet, joka on myöskin luokiteltu terroristijärjestöksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Yhdysvalloissa, ei EU:ssa tai Suomessa.

Antifan mahdollinen terrorismi taitaa myös yleensä olla nk. kotimaista terrorismia, joten taitaa olla aika vähän taistelijoiksi lähteneitä ulkomaalaistaustaisia, joiden kansalaisuus voitaisiin jotenkin viedä.

Petteri Hiienkoski

Kiitos kirjoituksestasi, Seida Sohrabi! Toivottavati näkemyksesi saisi tukea Suomen poliittisessa johdossa - ISIS-terroristeille avoimienovien politiikan sijasta.

Brittihallituksen kehitysapuministerin uutisoidaan suhtautuvan tilanteeseen astetta vakavammin.

"Rory Stewart, Britannian kehitysapuministeri, sanoi ISIS-terroristijärjestön uskovan ”erityisen vihantäyteiseen doktriiniin”. Hänen mukaansa järjestön taistelijat voivat odottaa tulevansa tapetuiksi ottaen huomioon heidän Britannian turvallisuudelle aiheuttamansa uhan. --
– Nämä ihmiset edustavat merkittävää uhkaa, ja valitettavasti ainoa tapa toimia heidän kanssaan lähes kaikissa tapauksissa, on tappaa heidät, Stewart sanoi BBC Radio 5 -lähetyksessä." (http://beta.oikeamedia.com/o1-45343)

Brittiministeri lähettää ISIS-terroristeille selvän viestin: ÄLKÄÄ TULKO TÄNNE ellette halua kuolla heti!

Mutta Suomen viranomaiset pohtivat erityispalveluita ISIS-terroristeille. Eli viesti on päinvastainen: TERVETULOA TÄNNE SUOMEEN!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei minulla muuta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hyvä Seida

Viittaan kysymykseesi:"Asetellaan kysymys toisella tavalla: Pitäisikö natsien riveihin lähteneitä radikalisoitumisvaarassa olevia aikuisia ottaa takaisin? Ihmisiä, jotka ovat saattaneet osallistua kansanmurhaan."

Et taida tuntea Suomen lähihistoriaa kovinkaan hyvin?

Suomesta lähti 1900-luvun alkupuolella noin pari tuhatta nuorta "radikaalia" miestä Saksaan opettelemaan asetaitoja valmistautuakseen kapinoimaan silloista laillista hallintoa vastaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4k%C3%A4...

Edelleen alkaen vuodesta 1941 lähti jälleen tuhatpäinen joukkio radikalisoituneita suomalaismiehiä taistelemaan vapaaehtoisina natsien rinnalla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_Waffen-S...

Isikseen liittyneet nuoret miehet ja naiset eivät kenties vakaumukseltaan ole ihan hirveästi eronneet 1900-luvun suomalaisnuorukaisista. He ovat tai ainakin osa heistä ovat kenties kuvitelleet Isiksen ihan oikeasti pyrkivän rehellisesti islamilaisen kalifaatin perustamiseen ymmärtämättä, että kyseessä oli puhdas roska- ja rikollisjoukkio, jonka lopullisia tarkoitusperiä tai muodostumista ei ymmärrä kukaan.

Nuoria on aivan uskomattoman helppoa johtaa harhaan katteettomilla lupauksilla.

En kaipaa yhtäkään ISIS-taistelijaa takaisin, mutta Suomi otti takaisin sekä jääkärit että SS-taistelijat, se on pidettävä mielessä.

Ne, joita ISIS kusetti rekrytointiprosessissa, ansaitsevat ehkä sittenkin mahdollisuuden kotoutua takaisin Suomeen.

Jokainen toisen maailmansodan aikaan elänyt saksalainen ei ollut natsi eikä Waffen SS- joukoilla ollut mitään tekemistä kotirintamalla tapahtuneiden hirmutekojen kanssa.

Verronnollisesti kaikki ISIS-taistelijat eivät välttämättä ole hulluja tappajia, jotka tulisi lopettaa raivotautisen koiran lailla. Kenties osa heistäkin lähti taistelemaan pyhään sotaan omaan uskonsa tai vakaumukseensa nojaten.

Ehkä osa heistä sai havaita, että kun tuli lähdettyä, niin pois ei enää pääsekään?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Valtio kantaa vastuunsa kansalaisistaan olivatpa he sinun mielestäsi hyviä tai pahoja. Rusinoita ei erityisesti tästä pullasta pääse noukkimaan vaikka haluaisikin. Konnilta voi riistää vapauden, muttei sivistysvaltiossa kansalaisuutta tai henkeä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Olet oikeassa. Kun aletaan puhua kansalaisuuden riistämisestä, niin on hyvä vilkaista, mitä Suomen perustuslaki Suomen kansalaisuudesta vapauttamisesta:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/1999073...

"Suomen kansalaisuudesta voidaan vapauttaa vain laissa säädetyillä perusteilla ja sillä edellytyksellä, että henkilöllä on tai hän saa toisen valtion kansalaisuuden."

Perustuslain mukaan vain kaksoiskansalaisilta voidaan ottaa Suomen kansalaisuus pois. Lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaan keneltäkään ei saa riistää hänen ainoata kansalaisuuttaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset