Islamin on pystyttävä kohtaamaan kritiikkiä

Salman Rushdie, Ayan Hirsi Ali, Bill Maher ja kumppanit ovat oman aikamme Galileo Galilei, Friedrich Nietzsche ja Bertrand Russell. Heitä ei oteta massoissa vakavasti kunnes elämä heidät jättää ja ajan tuoma jälkiviisaus heidän sanomaansa kultaistaa.

Rohkeita ihmisiä, jotka omana aikanaan kritisoivat kristinuskoa ja tänä aikana eri rohkeat ihmiset kritisoivat toista abrahamilaista uskontoa, islamia. Jokaisen uskonnon on oltava valmis kohtaamaan kritiikkiä, kun kerran se niin isoa valtaa pitää ihmisten elämässä. Uskonto ei ole ollut eikä saa ikinä olla kritiikin ulkopuolella. Uskonto on valtaa ja tuota valtaa saa ja pitää haastaa.

Monesti tunnutaan perustelevan islamin sisällä  tapahuvia vääryyksiä toteamalla, että kyllä kristinuskossakin. Tänä päivänä kristinusko ei ole enää sellainen ongelma kuin mitä islamista on tullut. Kristinusko kävi ja käy edelleen kritiikkiä vastaan, nyt islamin on kyettävä myös kohtaamaan kritiikin. Se ei voi saada erivapauksia. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. 

SeSo
Kokoomus Helsinki

Olen Lähi-idän ja maahanmuuton asiantuntija sekä valtiotieteiden maisteri. Olen lisäksi Helsingin kaupungin varavaltuutettu (kok).

Lisätietoja minusta kotisivultani: seidasohrabi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu